nieuws

Clubs in Twenterand en Borne blijven voetballen op kunstgras (UPDATE)

Voetbalverenigingen in de gemeente Twenterand en Borne blijven voetballen op kunstgras.Â
Gisteren maakte voetbalvereniging Vogido uit Enschede nog bekend dat de club voorlopig geen wedstrijden meer speelt op kunstgras, vanwege de vraagtekens die gesteld worden bij de veiligheid van het gras waar mogelijk giftige korrels, gemaakt van autobanden, op liggen. 

Onderzoek volgen

"Wij volgen de richtlijn van de KNVB", zegt voorzitter Schreur van Dos '37 uit Vriezenveen. Dat hebben de clubs in gezamenlijk overleg besloten, gisteravond.  "Verder volgen wij het onderzoek naar kunstgras natuurlijk met interesse."
Als er meer duidelijk is over de gevolgen van spelen op kunstgras zullen de clubs in gesprek gaan met de gemeente Twenterand, mochten maatregelen noodzakelijk zijn. Vooralsnog blijft alles nog zoals het was. 

Geen paniekvoetbal

"Je moet geen paniekvoetbal spelen. Natuurlijk volgen wij de richtlijnen van de RIVM zoals douchen na afloop van trainingen en wedstrijden, maar dat lijkt me niks nieuws."
De clubs zullen ook aan keepers vragen zo veel mogelijk lange broeken en shirts met lange mouwen te dragen. 
Ook veldsportverenigingen in Borne en Zenderen blijven op kunstgras spelen. Er wordt gekeken of het besproeien van kunstgrasvelden kan helpen om te voorkomen dat de mogelijk giftige korrels al te veel opspatten.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.