nieuws

Geen pinautomaat meer in Kloosterhaar; inwoners boos

Het is de enige voorziening waar inwoners van Kloosterhaar contant geld kunnen pinnen, maar niet lang meer. De Rabobank heeft besloten de pinautomaat aan de Dorpsstraat per 9 november te sluiten.
Inwoners reageren boos. "Verschrikkelijk, ze hebben al zoveel van ons afgepakt en dan zeggen ze dat ze het dorp leefbaar willen houden", aldus een inwoonster. Volgens haar voorziet de pinautomaat in een grote behoefte en wordt er veel gebruik van gemaakt. 

Afname gebruik

Volgens de Rabobank maken er te weinig mensen gebruik van de automaat. "Het gebruik is fors afgenomen", zegt directeur Jeroen Broeknellis van de Rabobank Vaart-Vechtstreek. Ook moet de pinautomaat vanwege hoge beveiligingseisen vervangen worden,maar gelet op de klandizie vindt de bank die investeringskosten te hoog. 
Volgens de bank zijn er binnen een straal van vijf kilometer alternatieven voorhanden, bijvoorbeeld in Bergentheim of Kloosterhaar. Maar inwoners van Kloosterhaar vinden die afstand te groot. "Als ik een tientje wil pinnen om een visje te halen, moet ik eerst naar Bergentheim en dan weer terug rijden om een visje te kopen? Dat werkt niet", zegt een boze inwoner.
De Rabobank sluit ook de pinautomaat in De Krim maar daar is nog een supermarkt waar geld opgenomen kan worden. 

Reacties op Facebook

Op de Facebookpagina Het Dorp Kloosterhaar is een bericht gestuurd aan de Rabobank Vaart en Vechtreek met de vraag of de pinautomaat in het dorp mag blijven. Daar wordt instemmend op gereageerd. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.