nieuws

Sociale eetprojecten verdrijven de eenzaamheid

Je kunt er eten voor twee of vier euro, of zelfs voor niets. Ze zijn te vinden in speeltuingebouwtjes, kerken of bij woongroepen:sociale eetprojecten. Elke stad heeft er wel een, en in de grotere steden kun je als minima praktisch elke dag wel ergens voor weinig geld aanschuiven.
In Almelo kun je terecht bij woongroep de Wonne (maandag), speeltuinvereniging 't Nieuwland (dinsdag en vrijdag) en pinkstergemeente De Banier.
In Enschede bieden onder meer het Huis van Verhalen in gebouw Prismare, en de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel goedkope maaltijden aan. 

Geen concurrentie voor restaurants

Twee keer per maand kun je tegen twee euro eten in de Ontmoetingskerk. Anneke Kloek: "We zijn een jaar geleden begonnen en wisten niet wat we moesten verwachten. Moesten we flyeren of zo?" Maar het sprak zich snel rond.
De Noabermaaltijden zijn praktisch altijd uitverkocht. Bang dat ze concurrentie vormen voor de horeca zijn ze niet. Kloek: "De mensen die hier eten gaan echt niet naar een restaurant". 

De Eethoek-Kantine

Monique van Baaren uit Almelo had het zelf niet breed toen ze met haar eetproject De Eethoek in speeltuingebouw 't Nieuwland begon. Op dinsdag en vrijdag zijn minder bedeelden er welkom voor een warme maaltijd. 
Inmiddels heeft ze aan de Poulinkstraat de Eethoek-Kantine geopend. Hier kun je terecht voor een gratis kopje koffie of thee en een goedkope lunch. Er is ook een douchegelegenheid en boven is Mandy's kledingbeurs. In de ruilhoek kunnen mensen eten inbrengen en ruilen tegen spullen. 

Vrijwilligers

Eten met de buren, zo heet het sociale eetproject bij speeltuinvereniging De IJssel in de Deventer wijk Landweert. Eelke maandag kookt hier een groep vrijwilligers voor pakweg dertig mensen.
Beheerder Joop Wijngaards wil wel graag verbouwen. De keuken is verouderd en ze kunnen wel zestig mensen plaatsen. Ook is er voortdurend behoefte aan vrijwilligers.
Zondag 16 oktober na het nieuws van 0800 uur in Hoogtij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.