nieuws

Paraglider: "Je komt sowieso altijd weer beneden"

Vliegen als een vogel in de wind, wie wil dat nou niet? De leden van Eurofly Paragliding gaan bijna iedere week de lucht in. Samen met ervaren paraglider André Schepers ziet Mooi Overijssel Stegeren van boven!
Het is rond het middaguur als de leden van de paragliding vereniging een voor een aankomen. Achter de auto's hangen karretjes met daarop de twee lieren, achter de grote bus staat de quad op de aanhanger. De heren hebben binnen 20 minuten de lieren 'vlieg klaar'. Aan de andere kant van het veld, zo'n 1200 meter verderop, leggen de paragliders hun parachute uit. 

Geen bergen

"We worden aan een lier omhoog getrokken", vertelt André. "Wanneer we in de bergen zijn, dan springen we vanaf een berg omlaag. Maar bij gebrek aan een berg in Stegeren doen we het met de lier." Wanneer de quad het touw naar de paragliders heeft gebracht, wordt na aankoppeling de lier ingekort. Een stevige aanloop en hop, daar gaan ze. 

Thermiek

"Het draait met paragliden natuurlijk om thermiek, opstijgende warme luchtbellen. Wanneer je in zo'n bel weet te komen, kun je erg lang boven blijven zweven. Anders sta je met zo'n 10 minuten weer op de grond." 
Benieuwd naar Stegeren van boven? Bekijk de reportage en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.