nieuws

Vierhonderd schoolkinderen Enschede vestigen wereldrecord mobiel bellen

Ruim vierhonderd schoolkinderen in Enschede hebben vanmiddag het wereldrecord mobiel bellen gevestigd. Iets na half twee gingen hun telefoons allemaal tegelijk af.
De kinderen zitten op de basisscholen De Triangel, Het Palet en Kinderdomein. De afgelopen twee weken stond het bij deze scholen in het teken van 'Techno Challenge'. De kinderen kregen op allerlei manieren les in techniek. Het wereldrecord mobiel bellen was volgens de organisatie een passende afsluiting.

Allemaal tegelijk

Ouders en grootouders was gevraagd vanmiddag naar het grote grasveld bij de scholen te komen. Daar stond een hoogwerker en wethouder Eelco Eerenberg gaf hoog in de lucht vanuit het bakje het sein om allemaal tegelijk te bellen naar zoon, dochter of kleinkind.
Directeur Annet Frieser-Scholten van basisschool De Triangel was na het halen van het record heel blij. "We hadden van de week nog lang niet genoeg mensen. Maar het is toch hartstikke mooi dat het uiteindelijk is gelukt met iets meer dan vierhonderd kinderen."

Tevredenheid groot

Veel vooral kleine kinderen hadden de telefoon van één van hun ouders waarop ze gebeld werden. Maar het bleek dat ook veel kinderen zelf al over een mobiele telefoon beschikken. En hoewel het eindresultaat niet al te goed te horen was, was de tevredenheid groot.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.