nieuws

RTV Oost Kanjers van vrijdag

Sommige mensen mogen wel eens een extraatje verdienen. Kanjers zijn het namelijk! Ze zijn van onschatbare waarde voor een vereniging, zijn mantelzorger of helpen op wat voor manier dan ook anderen.
RTV Oost zet deze kanjers deze week in het zonnetje. Hieronder vindt u de verhalen van de kanjers van vrijdag 14 oktober: de dag dat we ze verrast hebben met een bedankje.

Jolanda van Buiten-Knobbe

Opgegeven door: Haina van Buiten
Jolanda is opgegeven door haar man Haina. "Ze staat voor iedereen klaar, doet zeven collectes en coördineert er één. Ze regelt de zaken voor drie zwagers, is voor verschillende mensen mantelzorger of aanspreekpunt. Ze zit in het bestuur van een kerkhof in Overdinkel en heeft ook nog een werkweek van 25 uur."

Joke Knol
Opgegeven door: Evelien Knol
Evelien: “Mijn tante staat sinds mijn vader in 2008 is overleden altijd voor ons klaar. Je hoeft maar te bellen of ze gaat mee, of het nou het ziekenhuis is of mijn gehandicapte zus ophalen. Ze staat altijd voor mij en mijn moeder klaar.”

Rosalien de Wals
Opgegeven door: Bernadette Alberink 
“Mijn schoonzus Rozalien de Wals verdiend het om aangemerkt te worden als KANJER. Ze levert al jarenlang mantelzorg aan onze tante. Toen onze tante nog kon lopen gingen ze veel samen boodschappen doe dokters/ ziekenhuis bezoeken afleggen. Nu zij in het verpleeghuis woont en niet meer kan lopen, rijdt ze haar in het autootje overal naar toe. Ook een ander helpen doet ze waar ze kan. Ze maakt de kerk schoon en er zijn nog vele dingen waar zij haar zorg aan geeft en ze vraagt nooit iets terug.", aldus Bernadette.

Janny Wietsma

Opgegeven door: Judith Wietsma
"Mijn kanjer is mijn eigen mama", aldus Judith. Ze staat dag en nacht voor iedereen klaar en is mantelzorger van haar vader en van haar oma. Ook maakt ze schoon bij mensen die dit zelf niet meer kunnen. Ze is vrijwilliger bij de Wellehof in Rijssen en ze helpt in de kerk mee met vanalles.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.