nieuws

NS presenteert nieuwe dienstregeling; dit verandert er in Overijssel

NS past dienstregeling aan
NS past dienstregeling aan
Sneller met de trein van Zwolle naar de Randstad en Brabant. Dat is de belangrijkste wijziging voor Overijssel in de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen.
De Intercity’s tussen Zwolle en Den Haag Centraal via de Hanzelijn zijn in 2017 twee tot drie minuten sneller door de nieuwe infrastructuur op de Amsterdamse Zuidas en doordat deze Intercity niet meer stopt in Duivendrecht.
Reizigers tussen Leeuwarden en Amsterdam Zuid zijn, ook door de kortere stop in Zwolle, vier tot zes minuten sneller. In Leiden kunnen reizigers bovendien sneller overstappen op de Intercity’s richting Den Haag HS en Rotterdam.

Rond Amersfoort

De overstap tussen de Sprinter Zwolle-Amersfoort en de Sprinter Amersfoort-Amsterdam wordt verkort. Reizigers tussen bijvoorbeeld Harderwijk en het Gooi zijn hierdoor tot veertien minuten sneller. Amersfoort Vathorst krijgt elk kwartier een trein richting het westen.

Leeuwarden - Randstad

De Intercity van en naar Leeuwarden wacht voortaan drie minuten korter in Zwolle, waardoor de reistijd tussen Leeuwarden en de Randstad korter wordt. De aansluiting in Zwolle tussen de treindienst Emmen-Zwolle en de Intercity’s van en naar de Hanzelijn wordt juist drie minuten ruimer, zodat reizigers makkelijker kunnen overstappen.
In de ochtendspits heeft de Intercity van Zwolle naar Leeuwarden driemaal een extra wachttijd van drie minuten op station Zwolle. Dit biedt ruimte voor extra spitstreinen vanuit Emmen. Op deze momenten wacht de Intercity richting Leeuwarden niet zes maar negen minuten.

Zwolle-Roosendaal

Reizigers reizen tot negen minuten sneller in de Intercity tussen Zwolle en Roosendaal doordat deze niet meer stopt in Arnhem Zuid, Elst en Nijmegen Lent.

Apeldoorn–Almelo–Enschede

De Sprinter Apeldoorn-Almelo-Enschede rijdt buiten de spits niet meer tussen Almelo en Enschede.

Dienstregeling online

Reizigers kunnen vanaf vanmiddag 12.00 uur de NS Reisplanner of de NS Xtra app raadplegen om te kijken wat op hun traject en aan hun reis wijzigt.
De dienstregeling voor 2017 is volledig nieuw ontworpen en brengt volgens de NS veel veranderingen met zich mee. "Voor bijna alle reizigers verandert er iets aan hun treinreis: van kleine wijzigingen in vertrektijden tot andere routes, extra of juist minder overstappen en andere aansluitingen." De laatste grote wijzigingen in de dienstregeling waren in 2007 en 1998.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.