nieuws

Extra geld voor aanpak knelpunten op snelwegen tussen Rotterdam en Oost-Nederland

Extra geld voor aanpak knelpunten tussen Rotterdam en Oost-Nederland
Extra geld voor aanpak knelpunten tussen Rotterdam en Oost-Nederland
Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu trekt 200 miljoen euro extra uit om de doorstroming van het verkeer tussen de haven in Rotterdam en Oost-Nederland en Duitsland te verbeteren. Welke knelpunten in Overijssel worden aangepakt, is niet bekend.
De minister meldt de uitkomsten van de overleggen die zij en staatssecretaris Dijksma met bestuurders van de provincies hebben gevoerd over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

In de brief wordt ingegaan op de verschillende afspraken met de regio’s over nieuwe infrastructuurprojecten en de voortgang van de lopende projecten.

Betere bereikbaarheid

Bij de ontwerpbegroting voor 2017 is het Infrastructuurfonds verlengd tot en met 2030. Minister Schultz heeft daardoor, los van extra geld voor beheer en onderhoud, nog deze kabinetsperiode in totaal ruim 700 miljoen euro extra beschikbaar voor nieuwe investeringen.
Naast de 200 miljoen euro voor de verbinding tussen Rotterdam en Duitsland, stelt de minister ook miljoenen beschikbaar voor betere bereikbaarheid van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
Ook wordt er dertig miljoen euro uitgetrokken voor nieuwe maatregelen om de verkeersveiligheid op de snelwegen verder te verbeteren. Gezien het aantal ernstige enkelzijdige ongevallen wordt het geld met name besteed om de bermen veiliger te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.