nieuws

Paula Sanderink uit Beuningen beste jammaker van Oost Nederland

De beste jammaker van Oost Nederland komt uit Beuningen. Paula Sanderink won onlangs een smaakwedstrijd, georganiseerd door het tijdschrift Naober.
Paula Sanderink deed, zonder dat ze er zelf van op de hoogte was, mee aan de smaakwedstrijd 'Naobers Preuverieje'. Een testteam van het tijdschrift Naober verkoos haar jam boven die van vele anderen. En dus mag de 57-jarige boerin uit Beuningen zich de beste jammaker van Oost Nederland noemen.

Nuchter

'Dat ik lekkere jam maak, was me al een tijdje duidelijk, aangezien de vraag enorm hoog is. Maar dat mijn aardbeienjam is verkozen tot de lekkerste van Oost Nederland? Ja, daar ben ik wel een beetje beduusd van', aldus de nuchtere boerin.

Vraag en aanbod

Zestien jaar geleden is het jam maken als hobby begonnen en anno nu maakt Sanderink jaarlijks zo'n 15.000 potjes jam, chutney en Twentse siepelpasta. Deze verkoopt ze voornamelijk aan horeca en boerderijwinkels. Een klein gedeelte wordt aan huis verkocht en/of op streekmarkten. 'De vraag is groter dan de hoeveelheid die ik maak maar personeel in dienst nemen of met grotere ketels werken is geen optie. Nu heb ik alles zelf in de hand en maak ik de jam thuis op mijn eigen fornuis. De enige manier om constant dezelfde smaak te garanderen', aldus Sanderink.

Geheim

'Het geheim van de smid? Vruchten en suiker en hoe het vervolgens bereidt wordt, dat is geheim. Zelfs mijn partner en kinderen zijn niet op de hoogte', aldus een lachende jammaker.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.