nieuws

Kerk in De Lutte helpt met organiseren tiende Roze Zaterdag

Het is het tiende jaar dat café Plexat in De Lutte Roze Zaterdag organiseert: een avond voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. De Plechelmuskerk helpt de overburen een handje en houdt haar viering vanavond ook in het café.
"Homo's en de kerk, dat bijt elkaar wel eens", zegt Irma Onland van de Plechelmuskerk. "Wij hebben als geloofsgemeenschap gemeend dat we er vorm aan kunnen geven en het op deze manier kunnen vieren."

Kerkviering en regenboogvlag

"De kerk heeft ons benaderd", zegt Erwin Pouwels, organisator van Roze Zaterdag in café Plexat. "Ze wilden iets betekenen voor Roze Zaterdag." Het feest van het café zelf begint om half tien. Daarvoor mag de kerk een uur lang zelf invulling geven aan de avond.

Jaar van barmhartigheid

Het door Paus Franciscus afgekondigde Jaar van Barmhartigheid is op 8 december vorig jaar jaar begonnen. Met dat in het achterhoofd wilde de Plechelmuskerk graag samenwerken met café Plexat, vertelt Onland.
"We hebben het hele jaar daar al aandacht aan besteed. Wij vonden het nu heel mooi om de verbinding te maken vanuit de kerk, omdat de Roze Zaterdag nu ook tien jaar bestaat."

Iedereen is welkom

"In dit dorp is Roze Zaterdag gewoon een lekker feestje", aldus Pouwels. "Iedereen is welkom, ook hetero's." En dus ook de kerk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.