nieuws

Zanger Gert Timmerman: 'Er moet een verbod komen op isoleren met pur'

Gert Timmerman wil dat er een verbod komt op het gebruik van pur bij woningisolatie.
De Enschedese zanger, die ooit een bekend duo vormde met z'n inmiddels overleden ex-vrouw Hermien, roept de verantwoordelijk minister op tot zo'n verbod. 

'Gedupeerden moeten worden gecompenseerd'

Volgens Timmerman zijn er in heel Nederland 500 mensen ziek geworden door purisolatie. Hij vindt dat de gedupeerden moeten worden gecompenseerd. 
Eerder deze week werd duidelijk dat Gert en z'n huidige vrouw Babs ziek zijn geworden, nadat hun vloer in hun huurwoning in Overdinkel was voorzien van purisolatie. 

Gezondheidsklachten na vloerisolatie

Direct nadat eind november vorig jaar die klus in opdracht van woningbouwcoöperatie Domijn was uitgevoerd, kreeg het echtpaar gezondheidsklachten. Benauwdheid, duizeligheid en een extreem laag zuurstofgehalte in het bloed, volgens de artsen. 
Domijn heeft het paar een appartement aangeboden, maar volgens Gert en Babs is dat een te kleine etagewoning waarin Timmerman al z'n spullen niet meer kwijt kan. 

Gert Timmerman wil snel een oplossing

Het echtpaar leeft daarom tijdelijk in de schuur achter hun woning waar Gert jarenlang zijn muziekstudio had. Gert Timmerman wil dat er snel een oplossing komt. 
Bij TV Oost zondagavond een reportage over Gert Timmerman en z'n wens voor een verbod op isolatie met pur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.