nieuws

Tanja Nijmeijer: 'Wil best terug naar Nederland, maar het is niet mijn hoofddoel'

Tanja Nijmeijer
Tanja Nijmeijer © Ernesto Mastrascusa / ANP-EPA
De uit Denekamp afkomstige Tanja Nijmeijer, die als vertaler en onderhandelaar betrokken was bij het akkoord tussen Colombia en guerrillabeweging FARC, wil best terug naar Nederland om haar familie te zien. Toch is het niet haar hoofddoel, zegt ze in een interview met Nieuwsuur vanavond.
"Ik ben niet naar Colombia gegaan om oorlog te voeren, maar om het land een stukje rechtvaardiger te maken en mijn solidariteit te laten zien. Dat gaat gewoon door. Ik wil echt in Colombia blijven", zegt ze in het interview.

'Geen hoofddoel'

Desondanks zegt ze haar familie te missen. "Ik zou best terug willen naar Nederland om familie te zien, maar het is niet mijn hoofddoel, mijn prioriteit."
Nijmeijer sloot zich in 2002 aan bij de Colombiaanse guerrillabeweging FARC in Colombia. Ze werd bekend toen haar dagboeken werden ontdekt bij een overval op een kamp van FARC.

Meer tijd

De president van Colombia heeft vandaag het staakt-het-vuren met de FARC verlengd tot 31 december. De overeenkomst zou eind oktober aflopen. Er zou meer tijd nodig zijn om het vredesverdrag aan te passen. In een referendum heeft de Colombiaanse bevolking het verdrag afgewezen met een zeer kleine meerderheid.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.