nieuws

9/11 Memorial & Museum New York dankt Zwolse kunstenaar Dammers voor doek 'Freedom New York'

Het National September 11 Memorial & Museum in New York heeft tijdens een speciale ceremonie zijn dank uitgesproken aan kunstenaar Frank Dammers uit Zwolle. Zijn schilderij 'Freedom New York' werd eerder dit jaar opgenomen in de permanente tentoonstelling van het museum.
Dammers schilderde het werk in 2005, nadat hij overlevenden van de aanslagen op de Twin Towers had gesproken. Hij besloot daarna een schilderij te maken van de toekomstige skyline van New York, met de toen nog te bouwen Freedom Tower, dat optimisme en kracht uitstraalt. Dammers was de eerste kunstenaar die de nieuwe skyline van de stad schilderde.

Schenking is verrijking

In 2008 hing het doek op een kunstbeurs in New York. Daar werd het gezien door een staflid van het museum. Na gesprekken tussen medewerkers van het museum en Dammers, besloot de kunstenaar het schilderij aan het museum te schenken. Begin dit jaar werd het doek naar New York verscheept. 
Bij de ceremonie waren onder anderen de Nederlandse consul-generaal in New York en museumdirecteur Greenwald aanwezig. Eerder noemde de hoofdcurator van het museum het doek al een verrijking voor het museum. "Dammers durfde een levendig centrum, met een prachtig gerestaureerde skyline te creëren."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.