SC Genemuiden mengt zich in top van hoofdklasse B na ruime zege om Eemdijk

Sportclub Genemuiden heeft zich vanmiddag genesteld in de top van de hoofdklasse B. De ploeg van trainer Jan van Raalte won thuis met 5-1 van Eemdijk. Omar Kavak werd de grote man door die keer te scoren.
In de eerste helft waren de kansen voor Genemuiden. Kavak, Riemens en Jansen konden de 1-0 maken, maar lieten dat na. Kort voor rust was het toch raak voor de thuisploeg. Nadat Van der Kolk eerst een goede kans miste, scoorde hij in de 44e minuut wel. 1-0 was ook de ruststand. Na een uur spelen verdubbelde Genemuiden de marge, Kavak benutte een strafschop.
Een paar minuten later maakte Lip al de 3-0 en een kwartier voor het einde schoot Kavak zijn tweede van de middag binnen. In blessuretijd voltooide hij zijn hattrick en bepaalde eindstand op 5-1. Daardoor heeft Genemuiden 17 punten uit 9 duels.