nieuws

Museumwoning uit jaren vijftig in Hengelo heeft een bewoner: "Liefde op het eerste gezicht."

Miranda ten Kate moet nog tot 1 december wachten, maar dan is ze echt de bewoonster van de Hengelose museumwoning. "En dat is echt chill."
Ze verheugt zich nu al op haar verhuizing naar de woning in de Hengelose Veldwijk. "Ik voel me er thuis. Lekker in de jaren vijftig sfeer, heel fijn", zegt ze.

Oude kastjes en stoelen

De woning is inmiddels door woningcorporatie Welbions klaargemaakt als museum en voor bewoning. De lavet - iets wat het midden houdt tussen badkuip en gootsteen - is nog helemaal in tact. Net als de Bruijnzeel keuken. En in de woonkamer struikel je over de prachtige oude kastjes en stoelen. En ligt er een Panorama uit de vijftiger jaren.
Nicole van Wietmarschen van Welbions legt uit. "We willen deze woning als museum behouden omdat Hengelo een typische wederopbouwstad was. Als je zo'n woning laat zien, kun je de geschiedenis vertellen. En maak je het visueel."

Arnhem voorbeeld

Na het overlijden van de vorige bewoner werd de woning in klassieke jaren vijftig stijl aangetroffen. De buitenkant is inmiddels volledig gerenoveerd, maar het interieur blijft. Van Wietmarschen: "We zijn toen gaan kijken bij museumwoningen in Arnhem en waren meteen enthousiast."
Voor bewoner Miranda ten Kate wordt het straks wel aanpassen. Ze mag haar eigen spulletjes natuurlijk meenemen, maar als er vier keer per jaar bezoekers komen, moet het huis weer in originele staat worden gebracht. "Laat die bezoekers maar komen", lacht Ten Kate.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.