Armenteros en Castro bezorgen Heracles Almelo punt bij regerend kampioen PSV

Heracles Almelo heeft vanavond een knap punt overgehouden aan het uitduel bij landskampioen PSV. In Eindhoven was doelman Bram Castro erg belangrijk met veel reddingen en wist Armenteros te scoren. Het werd 1-1 in het Philips Stadion.
Al vroeg was er een goede kans voor Pereiro, maar Castro bracht redding. Na ruim een kwartier was Luuk de Jong dichtbij, maar Castro wist dit keer via de paal redding te brengen op zijn kopbal. Zeven minuten voor rust was hij opnieuw dichtbij met het hoofd, maar hij kopte naast. Heracles had daar nog weinig tegenover gezet, maar kwam uit het niets op voorsprong. Bruns profiteerde van geklungel bij Siem de Jong en vond Armenteros, die maakte beheerst de 0-1. Aan de andere kant werd het door Pereiro echter direct gelijk en 1-1 was ook de ruststand.
Na rust ging PSV direct op zoek naar de voorsprong, maar Bergwijn en Pereiro wisten kansen niet te benutten. Na ruim een uur was er opnieuw een schot van Bergwijn, maar opnieuw bracht Castro redding. Een kwartier voor het einde deed hij dat opnieuw op een kopbal van Luuk de Jong. Heracles hield dus stand. De ploeg kwam er zelf ook af en toe uit, maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Zinchenko probeerde het een paar minuten voor het einde, maar weer bleek de Belgische doelman een sta in de weg en dus bleef het bij 1-1 en pakte Heracles een verrassend punt.

PSV - Heracles Almelo 1-1

0-1 Armenteros (39)
1-1 Pereiro (41)
Arbiter: Nijhuis
Geel: L. de Jong, Te Wierik
PSV: Zoet; Brenet, Schwaab, Moreno, Willems; Pröpper, S.de Jong (Zinchenko/71), Ramselaar (Lammers/90+1); Pereiro, L.de Jong, Bergwijn (Narsingh/84).
Heracles Almelo: Castro; Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers; Bruns, Pelupessy, Duarte; Kuwas, Armenteros (Vermeij/90+1), Navratil (Van Ooijen/78).