nieuws

Geen winnaar bij Overijssels onderonsje tussen FC Twente en PEC Zwolle

In de eredivisie heeft het duel tussen FC Twente en PEC Zwolle geen winnaar opgeleverd. In De Grolsch Veste maakten de ploegen er een aantrekkelijk duel van en moesten beiden uiteindelijk genoegen nemen met een punt, 2-2.
Van meet af aan lag het tempo hoog in De Grolsch Veste en zochten beide teams nadrukkelijk de aanval. Al na een minuut kwam het eerste wapenfeit van de bezoekers, maar de kopbal van Van der Pavert eindigde in de handen van Marsman. Even later zorgden voormalig PEC Zwolle-spelers voor het eerste Twentse doelpunt. Mokotjo werd in de zestien gevloerd door Sandler en de toegekende strafschop werd beheerst binnen geschoten door Klich. Na wat mogelijkheden over en weer kwam PEC Zwolle vijf minuten voor rust op gelijke hoogte via Mokhtar, die na een knappe individuele actie fraai binnenschoot. 
Na rust ging FC Twente op zoek naar de 2-1 en kreeg daar ook kansen voor. Van der Hart moest gestrekt bij een vrije trap van Ünal en even later vergat invaller Seys de thuisploeg op voorsprong te brengen. Na een knappe aanval over rechts zette Celina voor op Ünal, maar de spits kopte kiezelhard op de lat. Een kwartier voor tijd had de Turk meer succes toen hij verwoestend raak schoot, 2-1. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers in de slotfase nog langszij dankzij een heerlijk afstandsschot van invaller Warmerdam, 2-2. Daar bleef het bij in Enschede. 

FC Twente - PEC Zwolle 2-2

1-0 Klich (9/strafschop)
1-1 Mokhtar (40)
2-1 Ünal (77)
2-2 Warmerdam (84)
Arbiter: Higler
Geel: Sandler, Klich, Trajkovski, Bijen
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Bijen, Thesker, Trajkovski; Mokotjo, Ede (F. Jensen/75), Klich; Yeboah (Seys/65), Ünal, Celina.
PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Sandler, Van de Pavert, Verdonk; Holla, Saymak (Menig/71), Brama (Warmerdam/26); Ehizibue (Karagounis/76), Achahbar, Mokhtar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.