nieuws

Fabienne Logtenberg combineert tophandbal met studie geneeskunde

Handbalster Fabienne Logtenberg uit Olst gaat dit jaar voor de zevende landstitel met Sercodak Dalfsen. Naast het handballen bij Dalfsen is ze ook nog bezig met het afronden van de studie geneeskunde. Twee verschillende disciplines op het hoogste niveau.
“Ik heb eigenlijk twee grote liefdes. Aan de ene kant het handbal en aan de andere kant de geneeskunde”, zegt Fabienne. De speelster studeert geneeskunde aan de universiteit van Nijmegen. Volgend jaar studeert ze af en gaat ze de keuze maken tussen een maatschappelijke carrière of een topsportcarrière. "In Nederland heb ik het hoogste niveau behaald dus als ik verder zou willen dan ga ik voor het buitenland", aldus Fabienne.
Coach Peter Portengen zie dat laatste wel zitten: “Het is een goede verdediger met internationale ervaring. Ik kan mij voorstellen dat er veel buitenlandse clubs zijn die haar willen halen”, aldus de coach van Dalfsen. Fabienne sluit niks uit maar wacht met die beslissing totdat ze is afgestudeerd. “We zullen zien”, zegt ze met een glimlach.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.