nieuws

Drama voor Jordy (24) uit Enschede: zijn geliefde Opel Kadett is gestolen

"Ik ben mijn vrijheid kwijt. Ik hoop dat de dader doorkrijgt wat hij me emotioneel aan heeft gedaan." De 24-jarige Jordy Koetsier zit in zak en as: zijn geliefde Opel Kadett E is gestolen.Â
Zaterdagnacht is de Kadett van de parkeerplaats bij het appartement van Jordy gestolen. Het is een gigantische klap voor Jordy die na jaren sparen eindelijk zijn droomauto kon kopen en er hele dagen mee op pad was. 

Van generatie op generatie

De liefde voor de Opel Kadett zit bij de familie van de Enschedeër in het bloed. Zowel zijn vader als zijn opa hadden modellen van de beroemde Kadett. 
"Ik riep al sinds mijn twaalfde dat ik ooit een Kadett zou hebben", vertelt Jordy. "Ik ben helemaal idolaat van het merk."

Na jaren sparen eindelijk die auto

Jordy zit met een Wajong-uitkering en heeft jaren moeten sparen voor zijn rijbewijs. Vorig jaar december wist hij die eindelijk te halen. Daarna werd er gespaard voor een felbegeerde Opel Kadett, type E. 
"In april kon ik hem eindelijk kopen, met wat hulp van vrienden en familie. Het was direct een topauto om mee te rijden. Veel mensen vinden het ook een mooie auto, krijgen er een glimlach van. Dat vind ik mooi."

Ziel en zaligheid

Jordy steekt zijn ziel en zaligheid in de auto. Hij knapt de wagen eigenhandig op, past hem naar eigen wens aan en gaat er vooral veel de weg mee op. 
"Ik had eerst last van een computerverslaving, zat hele dagen achter de pc. Die Kadett was echt mijn roeping om eropuit te gaan. Het gaf me vrijheid."

Omgebouwd tot servicewagen

Niet alleen wilde Jordy met de wagen veel kilometers maken, hij wilde er ook mensen mee helpen. Hij verbouwde de auto tot een "servicewagen" waarmee hij gestrande mensen hielp. 
De Enschedeër kan daarbij terugvallen op eigen ervaring: "Ik weet hoe het is om weinig geld te hebben. Niet iedereen kan een wegenwacht betalen. Op deze manier kon ik mensen helpen. Ik heb er nooit geld voor gevraagd."

En nu is hij weg.....

De ontzetting over de gestolen auto is nog steeds groot bij Jordy. Hij kan niet geloven dat zijn auto er niet meer staat.
"Ik had het echt even niet meer", zegt hij daarover. En hij snapt er niks van: "Dat mensen mij zulk leedvermaak aan kunnen doen."

Zoekactie op Facebook

Op Facebook zoekt de Kadettsupporter zoveel mogelijk bereik om zijn verhaal te doen. In de hoop dat de auto eventueel nog opduikt.
Al is hij ook realistisch in de kans daarop. "Voor hetzelfde geld staat hij al in Polen of ergens anders in het buitenland."

Een nieuwe Kadett?

Ondertussen heeft er zich iemand gemeld die een soortgelijke Kadett heeft. Een iets ander model, maar wel uit dezelfde bouwperiode.
Jordy wil nu kijken of hij die aan kan schaffen. Met hulp van vrienden en familie lijkt hij een heel eind te komen. "Dat vind ik wel mooi, want het zijn dezelfde mensen die ik geholpen heb. Zij helpen mij nu."
Toch zal een eventueel nieuwe auto niet op kunnen tegen de gestolen oldtimer: "Er is maar één auto met dat kenteken. Die liefde krijg ik nooit meer terug."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.