nieuws

Beckum baadt in 't licht tijdens Nacht van de Nacht in laatste weekend oktober

Verlichte boerderijen in Beckum e.o. tijdens laatste weekend oktober
Verlichte boerderijen in Beckum e.o. tijdens laatste weekend oktober
Beckum, Oele en Stepelo organiseren in het Halloween weekend van 27 tot en met 30 oktober een verlichte boerderijen- en historische gebouwenroute. Aan de route staan dat weekend 140 speciaal verlichte gebouwen.Â
De speciale tocht tijdens Halloween wordt georganiseerd om de viering van 750 jaar Beckum letterlijk en figuurlijk extra in het licht te zetten. 

Oude ambachten

Volgens de organisatie is er meer te zien dan alleen fraai verlichte oude boerderijen en andere historische panden. Wie de route volgt kan op verschillende plekken demonstraties van oude ambachten en historische landbouwvoertuigen bewonderen.
De tocht is zo uitgebreid, dat je er (rustig rijdend) met de auto wel drie uur over kunt doen. De hele route fietsen en over meerdere dagen uitspreiden is volgens de organisatie ook mogelijk.

Opmerkelijk evenement tijdens Nacht van de Nacht

Opmerkelijk is dat het evenement in Beckum tegelijk wordt gehouden met de Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober. Het is volgens natuurorganisaties die nacht juist de bedoeling dat er zo min mogelijk licht is. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.