nieuws

GroenLinks Kampen wil opheldering over sloop historische sluis

Schets nieuwe parkeergarage bij de Buitenhaven
Schets nieuwe parkeergarage bij de Buitenhaven
De boot is aan in Kampen, nu een deel van de kort geleden ontdekte eeuwenoude sluis bij de Buitenhaven is gesloopt. GroenLinks wil opheldering van burgemeester en wethouders van Kampen. Naast GroenLinks wil ook de SP antwoord op vragen over de sloop.
Korte tijd nadat de historische sluis opdook bij graafwerkzaamheden voor de parkeergarage, is het bovenste gedeelte van de sluis inmiddels gesloopt. De rest van het waterwerk blijft onder de grond.

GroenLinks is 'verbolgen'

Inwoners van Kampen en stichtingen als Stadsherstel en erfgoedverenigingen vinden dat er op z'n minst een grondig historisch onderzoek aan de sluis gedaan had moeten worden. GroenLinks is 'verbolgen' en wil weten wie opdracht heeft gegeven voor de sloop. 
De tweemansfractie vraagt of er wet- en regelgeving bestaat voor onderzoek bij de vondst van historisch bouwwerk als een sluis en als die er is, of de regels wel zijn gevolgd. 

Parkeergarage moet af zijn voor de Hanzedagen 2017

Ook wil de partij weten of de stadsarcheoloog in volle vrijheid een advies heeft kunnen geven. Kampen bouwt bij de Buitenhaven een parkeergarage. De gemeente wil dat de parkeergarage voor de Hanzedagen van 2017 af is. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.