nieuws

Koning en Koningin bezoeken Twente, RTV Oost doet live verslag

Verslaggeefster Sarah de Geest (RTV Oost)
Verslaggeefster Sarah de Geest (RTV Oost)
Koning Willem Alexander en Koningin Màxima brengen donderdag 27 oktober een streekbezoek aan Almelo en Noordoost Twente. RTV Oost doet live verslag. Tijdens het bezoek staat het thema ‘erfenis als toekomstkapitaal’ centraal.
De Koning en Koningin worden ontvangen in het stadhuis van Almelo waarna ze een bezoek brengen aan de Hagedoornschool in het Nieuwstraatkwartier; een volkswijk van de stad. Vervolgens rijden ze naar Heracles Almelo waar ze deelnemen aan een gesprek over Sociaal Ondernemerschap.

Ootmarsum, Tilligte en De Lutte

Vanuit Almelo verplaatst het gezelschap zich naar Ootmarsum waar Wasserij Het Springendal in Ootmarsum wordt bezocht. Bij Erve Meinders in Tilligte praten ze over herbestemming en het vitale platteland en bij stal Oosterbrook in De Lutte laat het paar zich informeren over de hippische economie in Twente.

Oldenzaal

Het streekbezoek wordt afgesloten in Oldenzaal. Na een korte wandeling door het historisch centrum wordt in het JW Racerhuis gesproken over de gebiedsontwikkeling in Noordoost Twente met diverse betrokken partijen.
TV Oost doet van 14.15 tot 15.30 uur live verslag van de rondgang van het koningspaar door Twente. De presentatie is in handen van Sarah de Geest. Radio Oost brengt al vanaf 10.30 uur in flitsen verslag van het bezoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.