nieuws

Enschedeër verdwijnt voor 26 maanden achter de tralies in drugszaak

Arrestatieteam rijdt Duitse auto klem in Oldenzaal
Arrestatieteam rijdt Duitse auto klem in Oldenzaal © RTV Oost
"Voor u mag het dan een goede dag zijn, maar daar denk ik toch anders over", reageerde een 58-jarige man uit Enschede vanmiddag bij de rechtbank in Almelo nadat de rechter hem 'goedendag' wenste. De rechter had net uitspraak gedaan: de verdachte moet voor zijn aandeel in een drugszaak 26 maanden zitten.
De Enschedeër werd veroordeeld voor rol in een internationale drugszaak waarbij in Nederland gefabriceerde synthetische drugs naar Duitsland werd vervoerd.
Een 39-jarige medeverdachte uit Overdinkel wraakte na de zitting op 4 oktober de rechter die de zitting behandelde. Zijn vonnis is opgeschoven tot de wrakingskamer een beslissing neemt over zijn verzoek. Wanneer dat is, is nog niet bekend.
Bij de aanhouding van de 39-jarige ging het mis. Hij werd op 18 november vorig jaar in Oldenzaal per ongeluk neergeschoten door een politieman nadat hij in zijn oranje Audi klem gereden was. De man werd in zijn buik geraakt en was zwaar gewond. De Rijksrecherche onderzocht het incident maar concludeerde dat er niet bewust was geschoten.

Onderzoek door Duitse justitie

De zaak tegen de twee mannen kwam in 2015 aan het rollen na een onderzoek door de Duitse justitie. Centraal in het onderzoek was een Duitse man die met zijn 64-jarige moeder in een pand aan de Gronausestraat in Enschede woonde. De Duitser regelde de productie en de verkoop van de drugs, terwijl zijn moeder de drugs de grens over smokkelde. Zij werden in Duitsland veroordeeld tot gevangenisstraffen van 6 en 4 jaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.