nieuws

Overijsselse fans van Frans Bauer blij met nieuwe cd

Geluk hoop en liefde, zo luidt de titel van het nieuwste album van Frans Bauer. Het album staat meteen stip op nummer 1 in de Album Top 100. Bauer kwam vanmiddag in eigen persoon de cd met trots presenteren in de studio van Radio Oost. En dat moment lieten de fans natuurlijk niet aan zich voorbij gaan.
Gerry Alink uit Losser en Diny Gijzen uit Zutphen zijn al jaren fan. Gerry zelfs min of meer vanaf het begin van Frans' zangcarrière. Overigens is RTV Oost min of meer de bakermat van het succes van Frans Bauer, die aangeeft dat hier zijn eerste single werd gedraaid, die daarna door andere omroepen werd overgenomen en in een hit uitmondde.

Familie

Gerry Alink ontdekte na een telefoontje met RTV Oost dat de zanger van het levenslied vanmiddag in de studio zou zijn. En dus bedacht ze zich geen moment en toog ze, met andere fans, naar de studio.
De ontmoeting met Frans bij RTV Oost was allerhartelijkst. "We zijn bijna familie, ja. Ik ken Frans' gezin heel goed en ben min of meer vriendin geworden met Mariska, zijn vrouw. Ze zijn zó aardig."
Ook Diny bezoekt de Frans Bauer concerten waar ze maar kan. "We zijn zelfs met Frans op vakantie geweest: de fanreis naar Wenen. Fantastisch."

Duur

Beide dames zijn vol lof over hun idool. Op de vraag wat er zo bijzonder is aan Frans, zeggen ze in koor: "Alles!" Of hun relatie er niet onder lijdt? Volgens Gerry vindt haar man het geen probleem. Meegaan naar concerten doet ie overigens niet.
En de kosten dan? De dames kopen t-shirts met teksten van Frans, hebben al zijn cd's verzameld - bij voorkeur met handtekening - en bezoeken zoveel mogelijk concerten. Een rib uit hun lijf? Gerry lachend: "Ja, het is wel een dure hobby, maar ach. Frans is het waard."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.