nieuws

3Zusters blijven pleiten voor verandering in de zorg

Voor 1 oktober 2016 moest Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, een leidraad voor de zorg hebben opgesteld. Omdat deze er nog steeds niet is, heeft de Tweede Kamer Van Rijn ter verantwoording geroepen. Dit allemaal naar aanleiding van de acties van de Drie Zusters.
Eefje Stokvis, Natasia ten Kattelaar en Jacqueline Vossebeld vormen de Drie Zusters en hebben er anderhalf jaar geleden persoonlijk voor gezorgd dat Van Rijn in actie moest komen voor de zorg. De drie dames, zelf werkzaam in de zorg, schreven de staatssecretaris een brief en luidden destijds al de noodklok. Er is meer geld voor de zorg nodig. De bezetting in de zorg is veelal te mager en dat kan zo niet langer verder.
Sinds de eerste schreeuw van de Drie Zusters om veranderingen in de zorg, is er nog niets veranderd. Reden voor de oppositiepartijen om de duimschroeven van Van Rijn aan te draaien. Het CDA en de SP noemden de Overijsselse dames tijdens hun kritieken.
Van Rijn gaf anderhalf jaar geleden de opdracht aan V&VN om met een richtlijn te komen voor de bezetting in de zorg. De Drie Zusters vermoeden waarom er nog geen richtlijn is bepaald door V&VN en brancheorganisatie Actiz.
De drie dames willen graag met de door Van Rijn aangestelde bemiddelaar in gesprek. De Drie Zusters leveren niet alleen kritiek, maar dragen ook oplossingen aan. Daarom willen zij graag met bemiddelaar Zorginstituut om tafel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.