nieuws

Jeugdelftallen mogen niet meer spelen op kunstgrasvelden in Borne

In Borne zijn alle trainingen en wedstrijden voor de jeugd op kunstgrasvelden met het omstreden rubbergranulaat met onmiddellijke ingang geschorst. Er mag alleen nog gespeeld worden op normaal gras.Â
De Blos, de gemeentelijke commissie lichamelijk opvoeding en sport, heeft dat besloten.
Vorige week nog besloot de Blos, dat de velden voorlopig gewoon gebruikt konden worden in afwachting van een onderzoek van de RIVM.

Niet-gecertificeerd rubbergranulaat gebruikt

Wethouder Martin Velten: "We weten sinds gisteren dat er vanaf 2007 tot 2011 granulaat is gebruikt dat niet gecertificeerd was. Dat betekent dat we op de blauwe ogen van de leverancier af moeten gaan als hij zegt dat er goed spul ligt". 
Op sportcomplex 't Wooldrik liggen voornamelijk kunstgrasvelden. Een bewust keuze, aldus wethouder Velten.

Besluit komt hard aan

Voor de voetbalverenigingen kwam het besluit hard aan. Bert Bosman, voorzitter van BVV: "We moeten alle trainingen en wedstrijden opnieuw inplannen maar er zijn te weinig gewone grasvelden beschikbaar". 
Daar komt bij dat de winter voor de deur staat. Bosman: "Als die velden zes tot zeven keer per dag bespeeld worden, zijn ze op den duur onbespeelbaar". Bovendien hebben veel velden geen verlichting en eist de KNVB dat ze zijn voorzien van een omheining.

Gemeente wil helpen

Wethouder Velten zegt toe dat de gemeente waar mogelijk zal helpen, bijvoorbeeld bij het plaatsen van noodverlichting. Hij hekelt de RIVM, die eerst zegt dat de velden veilig zijn om op te sporten maar vervolgens wel een nader onderzoek aankondigt. 
Ook de uitwedstrijden op kunstgrasvelden voor de jeugdspelers gaan niet door. De verenigingen zijn vrij om te beslissen over de wedstrijden voor senioren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.