nieuws

Verslag doen vanuit een helikopter: "Intensief, maar het was geweldig!"

Hij staat weer met twee benen op de grond en heeft een geweldige ervaring achter de rug. Verslaggever Simon Dirk Terpstra zat afgelopen week tweemaal in de helikopter van Overijssel in Vogelvlucht om commentaar te geven.
In de afgelopen dagen zond RTV Oost vijf maal live uit vanuit een helikopter die over onze prachtige provincie vloog.
Elke dag was er een ander gedeelte van Overijssel aan de beurt om tussen 16:00 en 18:00 live in beeld gebracht te worden. 

'Een prachtige provincie'

Simon Dirk zat vorige week woensdag én afgelopen maandag in de helikopter. Hij vloog over de Kop van Overijssel en zag grote gedeeltes van Salland en het Vechtdal vanuit de lucht. 
"Vanuit de helikopter kon je prachtig zien hoe mooi onze provincie is", vertelt Simon Dirk. "En ik kom uit Steenwijk, dus het was natuurlijk helemaal mooi om over je eigen woonplaats te vliegen."

Een intensieve klus

Terpstra gaf twee uur lang live commentaar en dat bleek nog een hele klus. Het landschap ziet er vanuit een helikopter toch heel anders uit dan op een platte kaart en bovenin de helikopter is er veel kabaal. 
"Je kijkt naar de camerabeelden en kunt natuurlijk ook zelf naar buiten kijken, maar toch is het soms lastig. Daarbij praten de cameraman en piloot ook nog met elkaar, terwijl je zelf commentaar geeft. Dat is behoorlijk intensief. Ik was kapot na twee uur."

De beste plek

Toch was het vooral genieten boven in de helikopter.
"Je zit daar wel prachtig hoor. Ik had meer ruimte dan vooraf gedacht en ik zat lekker in het zonnetje met een flesje water. Je wordt van het ene hoogtepunt naar het andere gebracht. Een betere plek was er niet!"

Veel respons

Wat de verslaggever zeker bijblijft is de respons die hij op het project van RTV Oost krijgt. Niet alleen tijdens de vlucht werd er vanaf de grond veel gezwaaid, maar ook na de uitzending krijgt hij reacties. 
"Het is vanuit de lucht soms lastig om die zwaaiende mensen op de grond te zien, maar als dat wel gebeurde was het erg leuk. Zeker ook toen ze in Steenwijk bijvoorbeeld uit de Sint-Clemenskerk zwaaiden. En mijn familie stond plots zelfs op een uitkijktoren. Ja, dat was geweldig."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.