nieuws

Marc en Stefan uit Deventer scoren online met eigen horloge

Meer dan 20.000 euro ophalen in één dag. Het is niet elk project op de site Kickstarter gegund. Toch kunnen Deventenaren Marc Schot en Stefan Wessels zeggen dat het ze gelukt is met hun eerste gezamenlijke project: een zelf ontworpen horloge.
Het opgehaalde geld is genoeg om de productie van het zelf ontworpen horloge, met de naam Robusto, op te starten. 
"Alleen moeten op het geld nog wel even wachten", vertelt een blije Marc. "Want het project staat nog dertig dagen open en daarna krijgen we het geld pas. Het ging allemaal iets sneller dan gedacht."

Internationale aandacht

In de afgelopen weken heeft het horloge van de Deventenaren internationaal al de nodige aandacht gehad. Verschillende weblogs en technologiesites, waaronder de grote naam TechCrunch, hebben een artikel gewijd aan het horloge. 
"We zijn goed opgepakt, dat is leuk. Het is ook handig in verder een lastige markt, want ongeveer dertig procent van de horloges op Kickstarter redt het maar."

Idee ontstaan op de Brink

Marc en Stefan, beiden getogen in Hengelo, kennen elkaar al jaren, maar kwamen op de Brink in Deventer op het idee om samen een horloge te gaan maken. 
De mannen zijn beide technische ontwerper, maar een horloge maken is toch heel wat anders. Het uurwerk komt daarom uit Zwitserland, de rest uit eigen koker.
"Aan dat uurwerk wagen we ons niet, maar voor de rest hebben we vanaf het eerste schroefje het ontwerp gedaan. Daarbij hebben we wel gekozen voor een bijzonder design waarbij licht, maar sterk titanium gebruikt wordt."

Een horlogefabriek in Deventer?

Er moeten nu dus horloges gemaakt worden, maar komen die ook uit Deventer? Het antwoord is voor de werkgelegenheid in de Hanzestad slecht nieuws, want de productie wordt gedaan in China. 
"Ja, een fabriek in Deventer is helaas niet haalbaar", schets Schot. "Alle producenten zitten wat dat betreft in Azië. Daar ontkomen ook wij niet aan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.