nieuws

Raad van State vernietigt deel bestemmingsplan Ambachtsschool Enschede

Raad van State
Raad van State
De gemeente Enschede moet opnieuw kijken naar de plannen voor detailhandel in de oude Ambachtschool aan de Boddenkampsingel. Het plan laat teveel detailhandel en horeca toe en dat is in strijd met het eigen gemeentelijke beleid voor detailhandel, oordeelde de Raad van State vandaag.
Met dat beleid wil de gemeente voorkomen dat veel winkels een plek krijgen op bedrijfslocaties. De eigenaar van twee winkelpanden aan de Deurningerstraat klaagde bij de Raad over valse concurrentie. De gemeente wilde hem buitenspel laten zetten, omdat die panden te ver weg zouden liggen. Maar de Raad vindt het terecht dat de eigenaar concurrentie vreest van winkels in de Ambachtsschool.
Het bestemmingsplan laat naast woningen en kantoren ook 750 vierkante meter aan horeca en detailhandel toe. Dat moet ondergeschikt zijn aan de andere activiteiten in de oude school. Het gaat om kleine bedrijfjes zoals modeateliers die hun eigen producten in een winkeltje mogen verkopen of een bedrijfsrestaurant.
Volgens de Raad geeft het gemeentelijke beleid maar ruimte voor 100 vierkante meter horeca en detailhandel. Wat het bestemmingsplan toelaat, is niet meer ondergeschikt te noemen, vindt de Raad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.