nieuws

Redding Stichting De Grote Ezel in Olst stap dichterbij door samenwerking met Koperen Ezel in Epe

De redding van stichting De Grote Ezel in Olst is weer een stap dichterbij gekomen. De stichting gaat samenwerken met kinderboerderij De Koperen Ezel in Epe. De kans op een nieuwe locatie voor de opvang is daarmee ook een stuk groter geworden, zegt Annerie de Jonge van De Grote Ezel.
Eind dit jaar moet De Grote Ezel vertrekken uit de boerderij waar ze nu gevestigd is. "Vanaf 1 januari moeten we een nieuwe plek hebben", zegt De Jonge. "De stichting is financieel niet zelf in staat om een nieuwe plek te vinden, maar met hulp van de Koperen Ezel moet dat wel goed komen."

Samenwerking

De Koperen Ezel, begonnen als ezelfokkerij en uitgegroeid tot kinderboerderij, hoorde van de problemen bij de stichting uit Olst en benaderde de Grote Ezel. Daaruit ontstaan nu dus een nieuwe samenwerking, waarbij de stichting uit Olst onderdeel wordt van de organisatie uit Epe.
"De stichting De Grote Ezel zal blijven bestaan zoals die nu bestaat, net als de opvang en de melkerij. Er komt een commerciële tak bij om het voortbestaan te waarborgen. De ezels die er nu zijn, blijven ook van de stichting."
De komende maanden moet duidelijk worden wat de nieuwe locatie van de Grote Ezel wordt. "We zijn in onderhandeling met verschillende mensen over een aantal locaties. Het is afwachten, maar ik heb er nu een goed gevoel over dat het goed komt", zegt De Jonge.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.