nieuws

RTV Oost even offline door DDoS-aanval

Archief
Archief
RTV Oost heeft woensdagmiddag te maken gehad met een DDoS-aanval. Daardoor waren de sites en app ongeveer 15 minuten niet bereikbaar.Â
Een DDoS-aanval zorgt ervoor dat er binnen een korte tijd veel verkeer naar een site wordt gestuurd. Die site kan het aanbod niet verwerken en daardoor loopt alles vast. Normale bezoekers komen dan ook niet meer aan bod. 

Een grote aanval

RTV Oost wordt eigenlijk 24 uur per dag aangevallen, zo klinkt het geluid bij de ICT-afdeling van RTV Oost. Deze keer was het echter geen reguliere aanval, maar een gecoördineerde en grote aanval. 
"De laatste keer dat we een aanval van zo'n formaat hadden was in februari 2015. We hebben ook nu weer extra maatregelen getroffen om dit soort aanvallen nog beter af te kunnen wenden."

Waar komt het vandaan?

Het is bijna niet te achterhalen waar een dergelijke aanval vandaan komt. Er kan één persoon of een organisatie achter zitten, maar er wordt altijd gebruik gemaakt van een uitgebreid netwerk.
Daarbij worden bijvoorbeeld ook computers gebruikt die niet weten dat ze 'geïnfecteerd' zijn, maar toch bijdragen aan het netwerk. Zo'n systeem kan binnen een paar seconden enorme hoeveelheden verkeer genereren.

Geen zorgen

Door de aanval waren de sites en app van RTV Oost dus ongeveer vijftien minuten niet te bereiken. Dat probleem is nu verholpen en alle online kanalen zijn weer normaal te bereiken.
Bezoekers hoeven zich overigens geen zorgen maken over de veiligheid van hun eigen pc of mobiel na een bezoek aan RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.