nieuws

Dakloze man heeft spijt van overvallen op Intertoys en Prenatal in Deventer

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle
Hij heeft veel spijt van de overvallen op de Intertoys en de Prenatal in Deventer, de dakloze man die daarvoor vandaag voor de rechtbank in Zwolle stond. Maar dat wil niet zeggen dat zijn daden zonder gevolgen blijven. De officier van justitie overweegt tbs met dwangverpleging te eisen.Â
Tot het uitspreken van de eis kwam het niet, want de rechtbank hield de strafzaak aan tot eind november. De gedragsdeskundigen die de man onderzochten en een advies opstelden zouden vanmorgen op zitting gehoord worden, maar kwamen niet opdagen.
In feite staat de 46-jarige verdachte voor twee overvallen terecht. Hij probeerde op 2 maart eerst de Intertoys aan de Lange Bisschopsstraat in Deventer te overvallen, maar dat mislukte omdat de kassa niet open wilde.

Nog last van paniekaanvallen

Een dag later stapte de man rond sluitingstijd met een mes in zijn hand de Prenatal, ook aan de Lange Bisschopsstraat,  binnen. Hij bedreigde een medewerkster en kreeg geld mee. De impact van die overval is groot bleek op een eerdere zitting, de medewerkster heeft nog steeds last van paniekaanvallen. De verdachte gaf aan dat hij veel spijt heeft.
De verdachte is een dakloze man met een fors strafblad. Hij werd al eens als stelselmatige dader verplicht behandeld, maar dat had geen effect. Het Openbaar Ministerie lijkt klaar te zijn met de man, langdurig behandelen is de enige oplossing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.