nieuws

Jans passeert Achahbar voor duel met Excelsior

Anass Achahbar begint vrijdag bij PEC Zwolle op de bank in de uitwedstrijd tegen Excelsior. De spits, die deze zomer overkwam van Feyenoord, wordt gepasseerd door trainer Jans. Queensy Menig staat tegen de Rotterdammers in de punt van de aanval.
Achahbar kwam in zijn eerste negen competitiewedstrijden voor PEC Zwolle niet tot scoren. Zijn enige treffer maakte hij in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van DVS'33 uit Ermelo.

Geen Brama en Marcellis
PEC Zwolle kan vrijdag geen beroep doen op Wout Brama. De ervaren middenvelder heeft nog te veel last van de hamstringblessure, die hij opliep in het duel met FC Twente. Ook Dirk Marcellis ontbreekt nog. De verdediger haakte zondag in de warming-up geblesseerd af. "We willen ons niet twee keer aan dezelfde steen stoten", aldus Jans.
Django Warmerdam, die tegen de Tukkers de 2-2 scoorde, vervangt Brama op het middenveld. De plek van Marcellis in het hart van de defensie wordt overgenomen door Bram van Polen, die is hersteld van zijn hamstringkwetsuur.

Thomas terug in selectie

Ryan Thomas is weer fit, maar begint op de bank. Stef Nijland, Nicolai Brock-Madsen, Wouter Marinus, Rick Dekker en derde doelman Mike Hauptmeijer zijn nog niet inzetbaar.
PEC Zwolle pakte in de laatste twee wedstrijden vier punten, maar is wel weer de hekkensluiter in de eredivisie geworden. De achterstand op tegenstander Excelsior, dat negende staat, bedraagt slechts vier punten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.