nieuws

Kun je in Bathmen van de straat eten? Het schoonste winkelgebied van Nederland?

Er ligt vooral herfstblad op straat in het centrum van Bathmen, zwerfvuil is er niet te vinden. Ja, één verdwaald, leeg blikje onder een natte terrasstoel.
Het lijkt dus niet zomaar dat het winkelgebied van Bathmen genomineerd is voor de titel Schoonste van Nederland. Een initiatief van de stichting Nederland Schoon. Al zou het winkelgebied ook een goede kans maken op de titel Kleinste van Nederland. Want heel veel winkels heeft het dorp bij Deventer niet. 

"Heel fijn, hartstikke goed"

Maar dat het er schoon is, is een feit. Vindt ook het winkelend publiek. "Heel fijn, hartstikke goed. Want ik erger me dood aan al die flesjes in de berm. En als we het in Bathmen dan schoon houden is dat keurig", zegt een Bathmense. 
Andere dames was het niet echt opgevallen dat het schoon is. "Maar misschien komt dat omdat ik er aan gewend ben", aldus een passant bij de bakker. "Zwerfvuil wordt hier heel snel opgeruimd", zegt een ander. "Maar het openbaar groen wordt slecht onderhouden", vervolgt ze. Een verregende postbode beaamt dat: "Echt asociaal."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.