nieuws

Van slavernij verdacht stel uit Tubbergen raakt standplaats woonwagen kwijt

De woningstichting Tubbergen mag de woonwagen van een echtpaar dat momenteel in de gevangenis zit van de standplaats aan de Verdistraat in Tubbergen verwijderen. Dat heeft de rechtbank in Almelo vanmiddag beslist. Het echtpaar uit Tubbergen krijgt van de rechter eerst acht weken de tijd om de standplaats voor hun stacaravan te ontruimen.Â
De woningstichting had een kort geding aangespannen tegen het paar, dat verdacht wordt van slavernij en uitbuiting. De woonwagenbewoners zouden een 31-jarige zwakbegaafde man acht jaar lang hebben misbruikt als huisslaaf. Dat gebeurde op een standplaats die het stel huurden van de woonstichting.
De woningstichting vroeg de rechter in een voorlopige voorziening toestemming om de standplaats binnen een week te mogen ontruimen. De wooncorporatie voerde als reden aan dat het woonwagen-echtpaar al ruim drie maanden geen huur had betaald. Tevens zouden zij volgens omwonenden ernstige overlast voor de buurt veroorzaken en agressief gedrag vertonen.  
De strafzaak tegen de Tubbergse echtelieden die nog verdacht worden van slavernij en uitbuiting gaat op 6 januari bij de rechtbank van Almelo verder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.