nieuws

Besmettelijk Noro virus in ziekenhuis Almelo op afdeling interne geneeskunde

Uitbraak Noro virus op afdeling internerne geneeskunde van ziekenhuis Almelo
Uitbraak Noro virus op afdeling internerne geneeskunde van ziekenhuis Almelo
Op de afdeling interne geneeskunde van het ziekenhuis in Almelo is het zeer besmettelijke Noro virus uitgebroken. Op de betreffende afdeling worden geen nieuwe patiënten opgenomen en de patiënten die het buikgriepvirus hebben krijgen extra zorg om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Dat meldt de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) op de website. Het blijkt dat al begin deze week meerdere patiënten positief zijn bevonden op het Noro virus. Volgens het ziekenhuis is de situatie door de extra maatregelen die zijn getroffen onder controle.

Patiëntenstop op getroffen afdeling

Hoeveel patiënten op de afdeling buikgriep hebben vermeldt het ZGT niet. Nieuwe interne geneeskunde patiënten worden voorlopig in een ander ziekenhuis of op een andere afdeling opgenomen.
De patiënten met het virus worden extra geobserveerd. Daarnaast zijn er extra hygiënemaatregelen genomen. Verplegend personeel draagt schorten en handschoenen en na elk contact met patiënten worden de handen gewassen.

Extra schoonmaakrondes

Ook zijn er extra schoonmaakrondes ingepland waarin bijvoorbeeld deurknoppen en toiletten op de afdeling extra worden gereinigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.