nieuws

Bewoners 'wiebelflat' Zwolle hebben na reparaties geen last meer van zeeziekte

Eindelijk wordt er iets gedaan: de wiebelflat in Zwolle wordt aangepakt. Bij harde wind gaat de flat heen en weer met als gevolg dat bewoners mogelijk zeeziek kunnen worden. Dat moest straks dus afgelopen zijn. En daar is bewoonster Annemieke de Boer erg blij mee.
"Als het storm staan de kopjes te rammelen in de kast. Je kunt het water in de wc-pot zien bewegen." Stormachtig weer is altijd een avontuur in de flat aan de Geert Grotestraat. Het balkon durven sommige bewoners ook niet op: dat beweegt veel te veel.

Zware gevel

Na klachten van bewoners bij de gemeente en woningstichting SWZ zijn metingen gedaan en vervolgens moest een plan worden op gesteld. Er komt nu een compleet nieuwe buitengevel, vertelt De Boer. "Die weegt tonnen en daarmee moet het wiebelen van de flat worden voorkomen."
En er komt een stalen constructie onder de balkons, die daardoor niet meer kunnen wiebelen. "Dan durven mijn vrienden en familie het balkon ook eindelijk weer op."

'Minder fraai'

Er is wel een klein nadeel aan de werkzaamheden. "Het gebouw ziet er straks minder fraai uit en dat vind ik wel jammer", zegt De Boer. Maar veiligheid is uiteindelijk toch belangrijker dan een mooi gebouw besluit ze.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.