nieuws

Onderzoek naar afvoer van regenwater in tunnels Rijssen

Brandweer helpt gestrande treinreizigers Rijssen
Brandweer helpt gestrande treinreizigers Rijssen
Er komt een onderzoek naar afvoer van water in tunnels in Rijssen. Dat meldt de Tubantia. Die tunnels liepen in juli, tijdens een hevige regenbui, onder water wat veel overlast opleverde. Zo moest de brandweer gestrande treinpassagiers van het perron redden omdat ze geen gebruik konden maken van de tunnel.
Rijssen veranderde op 21 juli even in het natste station van Nederland. Door de enorme hoeveelheid regen dat op die dag viel, liep de perrontunnel onder water. Twintig passagiers werden door de brandweer op het droge geholpen.

Perrontunnel onder water

De brandweer Twente moest die dag meer dan honderd keer in actie komen. De meeste meldingen kwamen uit Rijssen-Holten en Wierden. Behalve de perrontunnel kwamen in Rijssen nog twee tunnels volledig onder water te staan.
Die tunnels zijn een belangrijke verbinding tussen wijken ten noorden en zuiden van de spoorlijn en krijgen daarom prioriteit. Een aantal tunnelgemalen bleek niet in staat het water snel af te voeren. Mogelijk zijn deze systemen te verbeteren, schrijft de krant.

Automatiseren van stuw in de Maatgraven

Verder wordt bij het waterschap Vechtstromen het verzoek neergelegd om de stuw in de Maatgraven te automatiseren. Op die manier moet beter gereageerd kunnen worden op hoge waterstanden en kan de waterafvoer uit het centrum van Rijssen nog verder verbeteren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.