nieuws

Langere wachttijd bij ziekenhuis MST in Enschede voor VGZ-verzekerden: budget is op

Patiënten met een zorgverzekering van VGZ komen in het Medisch Spectrum Twente in Enschede voorlopig niet aan bod voor een behandeling. Volgens het ziekenhuis moet de wachttijd verlengd worden, omdat het budget van VGZ op is. De extra wachttijd geldt vanaf maandag.
De zorgvraag van VGZ-verzekerden is groter dan het pakket dat de zorgverzekeraar bij het MST heeft ingekocht. Het ziekenhuis zegt dat de verzekeraar daarover op tijd is ingelicht, maar na weken van overleg is er geen passende oplossing gekomen voor het budgettekort. 
Het MST moet nu het nog resterende budget goed zien te verdelen over de komende maanden, om te voorkomen dat er zorg wordt geleverd waarvan de kosten niet terugbetaald kan worden door de verzekeraar.
De extra wachttijd geldt niet voor patiënten met een spoedeisende hulpvraag en ook niet voor kinderen en zwangere vrouwen. Ook mensen bij wie een ernstige aandoening wordt vermoed, komen in het normale tempo aan de beurt, aldus het ziekenhuis. VGZ benadrukt dat het alleen gaat om behandelingen die planbaar zijn.
In een verklaring op de website zegt VGZ te betreuren dat een aantal verzekerden dit jaar niet meer of pas later terecht kan bij het MST. "Gelukkig is er voldoende zorg van vergelijkbare kwaliteit in de nabije omgeving beschikbaar. Daarom vragen we onze verzekerden, als ze niet op behandeling bij Medisch Spectrum Twente willen wachten, te kiezen voor een van de andere ziekenhuizen in de regio. VGZ heeft voldoende zorg ingekocht bij andere zorgaanbieders."
VGZ-patiënten met vragen worden doorverwezen naar de zorgverzekeraar. Daarvoor is een speciaal telefoonnummer geopend: 088-1311611.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.