nieuws

Ondergoed van vroeger bij L. Ten Cate

Hermann Poffers begon als 'kousenvormer' in 1969 bij de fabriek van L. Ten Cate in Geesteren. In de loop der jaren verzamelde hij allerlei spullen en berichten over deze fabriek. Momenteel is een tentoonstelling te zien in de fabriek in Geesteren met de verzamelde spullen van Hermann.
Ondergoed van vroeger, antieke badpakken en niet te vergeten de nylons, waar het allemaal mee begon. Hermann heeft flink wat opgespaard van 'zijn' fabriek in Geesteren. Begin jaren '50 begon Lutz Ten Cate (telg van de bekende Twentse familie  Ten Cate) in Geesteren met de productie van nylons. Hij had in Amerika gezien hoe populair die daar waren.

Geliefd

Ook in Nederland werd de nylon een doorslaand succes. Het leverde het dorp Geesteren flinke werkgelegenheid op, tot groot genoegen van Lutz Ten Cate, die een band voelde met dit dorp. Lutz was dan ook erg geliefd als directeur, weet Hermann Poffers  zich nog te herinneren. "Hij was een echt mensen-mens."Tegenwoordig zwaait Jeroen van Douveren de scepter in Geesteren: "Dat is te danken aan mijn dochter, die vond de ondergoedbranche erg interessant."

Groei

In de loop der jaren is de nylon- en ondergoedbranche flink gegroeid. Tegenwoordig vindt er geen productie meer plaats in de fabriek van L. Ten Cate in Geesteren. Die is overgeheveld naar het buitenland.Jeroen: "Wat wij hier doe is het bedenken, ontwerpen en vermarkten van de ondergoed- en badmode. We hebben diverse merken. Het gaat goed met de branche en er zijn volop plannen."

Museum

Voor Hermann komt volgend jaar het pensioen in zicht. "Ik zie er best tegenop. Maar ach, ik blijf wellicht nog wel wat doen voor Ten Cate. En ik heb natuurlijk het museum nog. Want de expositie van oude spullen van vroeger blijft bestaan. Gelukkig maar. Heb ik het niet voor niets verzameld en bewaard al die jaren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.