nieuws

PvdA-kopstuk Diederik Samsom trekt in Zwolle 50 luisteraars voor zijn plannen

Lijsttrekker Diederik Samsom van de PvdA heeft vandaag in Zwolle ongeveer vijftig belangstellenden op de been gekregen om te luisteren naar zijn visie op de politiek in Nederland in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017.
Samsom is de eerste kandidaat lijsttrekker die zich heeft gemeld voor de PvdA. Hij krijgt concurrentie van de landelijk bekende politici Lodewijk Asscher en Jacques Monasch en enkele minder bekenden zoals het Deventer PvdA-lid Pelle Oosting.
Morgen wordt bekend wie van de aspirant-kandidaten heeft voldaan aan de voorwaarden voor de strijd om het lijsttrekkerschap van de PvdA.

Samson wil premier worden

Samsom pakte bij zijn spreekbeurt in Zwolle vooral landelijke thema's bij de kop. Hij heeft vandaag gezegd dat hij bij winst van de PvdA in het kabinet wil. Diederik Samsom heeft de ambitie uitgesproken premier te willen worden.
Hij haalde het voorbeeld aan van het conflict tussen het MST ziekenhuis in Enschede en zorgverzekeraar VGZ over de overschrijdingen van het zorgbudget. "Het is een spelletje tussen het ziekenhuis en de zorgverzekeraar." Samsom zegt minder marktwerking in de zorg te willen.

'Buurtzorg voorbeeld hoe het moet'

Bij de ontwikkeling van de zorg noemt hij Jos de Blok van Buurtzorg uit Almelo het voorbeeld van hoe het wèl moet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.