MST in Enschede en VGZ betreuren langere wachttijden

Het ziekenhuis MST en zorgverzekeraar VGZ betreuren de situatie dat VGZ-verzekerden dit jaar niet meer behandeld worden in het Enschedese ziekenhuis. Voor kinderen, zwangere vrouwen en patiënten die met spoed geholpen moeten worden, wordt een uitzondering gemaakt.

Het gaat om 150 tot 200 mensen per week die nu niet meer in het Enschedese ziekenhuis worden geholpen. "De VGZ-verzekerden zijn de dupe", erkent bestuursvoorzitter Bas Leerink, "daar zou VGZ eens over na moeten denken." VGZ heeft bij het Twentse ziekenhuis te weinig zorg ingekocht en er melden zich meer VGZ-verzekerden dan verwacht. De bodem van het budget is bereikt.

MST kan kosten niet voorschieten

MST kan het zich volgens Leerink niet veroorloven om de niet geplande kosten, die op 3 tot 4 miljoen euro worden geschat, zelf te betalen of voor te schieten. "Dat laat onze financiële situatie niet toe. Wij werken in de zorg met dunne marges."

Ook VGZ had het graag anders gezien, laat woordvoerder Jaap de Bruin weten. "We vinden het vervelend dat we er in de onderhandelingen met MST niet zijn uitgekomen, wat bij andere ziekenhuizen wel is gelukt. Hij wijst erop dat verzekerden al in een vroeg stadium erop zijn gewezen dat deze situatie in Enschede kon ontstaan.

Verzekerden naar ander ziekenhuis

VGZ vraagt verzekerden, die toch snel willen worden geholpen, naar een ander ziekenhuis te in de regio gaan. VGZ heeft bij het ziekenhuis ZGT, met vestigingen in Hengelo en Almelo, op voorhand al extra zorg ingekocht.

VGZ en het MST zijn ondanks de huidige problemen met elkaar in gesprek voor een nieuw zorgcontract voor volgend jaar. 

Meer over dit onderwerp:
mst vgz Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren