nieuws

Immer Weiterbrug in Deventer nu ook écht de Immer Weiterbrug

De 'Immer Weiter' fietsbrug over de N348 in Deventer ligt er inmiddels bijna vijf jaar, maar vanaf vandaag heeft de brug officieel ook die naam gekregen. Plaquettes met 'Immer Weiter' zijn vandaag onthuld door gedeputeerde Eddy van Hijum en Hennie Kuiper.
Kuiper is lid van de fietsclub Immer Weiter, vernoemd naar de eerste fietsclub die in Nederland werd opgericht, vandaag precies 145 jaar geleden.
Vooraf aan de onthulling werd er een tandemrace gehouden. 

Vergeten naam

"Ik wist niet dat deze brug zo heette. Volgens mij wist niemand dat", vertelt Theo de Rooij. Hij is een van de ambassadeurs van de fietsclub.
"Toen ik erachter kwam dat de brug zo heette, vonden wij dat deze brug zijn naam verdiend. En nu kan iedereen zien dat de brug zo heet."

145 jaar geleden

Dat de brug vandaag officieel benoemd werd, is dus geen toeval. "Vandaag, precies 145 jaar geleden, trokken een paar studenten de stoute schoenen aan", vertelt Hennie Kuijper. Ook ambassadeur van Immer Weiter. 
"Zij wilden gaan fietsen voor de sport. Destijds mocht dat helemaal niet. Toen waren er regels voor het fietsen. Dus dat was best uniek." Uiteindelijk bloedde de club dood, maar (oud)-topwielrenners zoals De Rooij en Kuiper hebben de club nieuw leven ingeblazen. 

Immer Weiter

Dat is gebeurd om een netwerkorganisatie te creëren om fietsen, woon-werkverkeer, gezondheid, recreatie en toerisme aan elkaar te koppelen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.