nieuws

Rijdt Hengelo een scheve schaats met evenement WinterWorld?

Hengelo is een winterse attractie rijker. Naast het stadhuis is WinterWorld Twente geopend. Het complex met ijsbaan, glühweinbar en oliebollenkraam moet de komende drie maanden veel extra bezoekers naar de binnenstad trekken, maar niet iedereen is er blij mee.
Het winterevenement zou aanvankelijk aan de rand van Hengelo plaatsvinden, maar is op het laatste moment naar het centrum verplaatst. De gemeente lokte de organisator met een subsidie van 20.000 euro. Dat is tegen het zere been van andere evenementen in de binnenstad, die geen subsidie krijgen, zoals Heerlijk Hengelo.
De gemeente is afgeweken van de regel dat evenementen waarvoor toegang geheven wordt, geen subsidie krijgen. Wethouder Marcel Elferink bestrijdt de beschuldiging dat WinterWorld Twente wordt voorgetrokken. Ook omdat de gemeente erg soepel en snel was met het verlenen van vergunningen.  "Wij proberen ons voor elk evenement zo goed mogelijk in te zetten. Ik begrijp de kritiek, maar ik hoop dat mensen inzien dat WinterWorld van toegevoegde waarde is voor de Hengelose binnenstad", zegt Elferink.
Als tegenprestatie voor de verkregen subsidie, moet WinterWorld zorgen dat het evenement voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. "We hebben met de organisatie afgesproken dat er drempelverlagende maatregelen zijn, zodat alle doelgroepen zoals kinderen en bijstandsgerechtigden hier kunnen schaatsen. Gelukkig speelt WinterWorld Twente hier goed op in", stelt Elferink.  
Organisator Freddy Scheffer spreekt over een unieke samenwerking met de gemeente. "De gemeente is heel soepel geweest. Toch hebben wij aan alle regels moeten voldoen, net zoals elk ander evenement", zegt hij. WinterWorld is vanaf vandaag tot 8 januari te bezoeken. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.