nieuws

Tientallen gehandicapte dansers strijden tegen elkaar in Oldenzaal

Tientallen gehandicapte dansers uit Nederland en Duitsland streden vandaag tegen elkaar in Oldenzaal. Voor het eerst was daar de Euregionale danscompetitie, speciaal voor dansers met een handicap.
"Er doen verstandelijk gehandicapten mee, doven en lichamelijk gehandicapten", zegt organisator Ger van Zandwijk. "De afgelopen twee jaar werd deze Euregionale danscompetitie in Duitsland gehouden omdat we toen geen geschikte ruimte konden vinden in Nederland. Dit jaar wel." De danswedstrijd werd gehouden in zaal Rouwhorst in Oldenzaal. 

Echte competitie?

"Het is wel degelijk een echte wedstrijd", zegt Van Zandwijk. "Er wordt gestreden voor de plekken één, twee en drie en er worden ook prijzen uitgereikt. De deelnemers zijn allemaal amateurs, maar er zit wel een aantal top-amateurs bij." 
Een strenge jury let op de uitstraling van de dansparen en de choreografie. "Maar het gaat vooral om het plezier dat ze hebben", benadrukt Van Zandwijk. 

SP-raadslid uit Almelo danst mee

Eén van de deelnemers is SP-raadslid Mineke Heitink uit Almelo. "Mijn zoon doet dit al een aantal jaren. Nu dansen we voor het eerst samen, voor de lol." Of hun optreden op de dansvloer vlekkeloos verliep? "Nou, we maakten een paar kleine foutjes", erkent Heitink. "We hopen dat de jury het niet gezien heeft." 
Volgend jaar wordt de Euregionale danscompetitie weer in Duitsland gehouden, dan in een danszaal in Münster. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.