nieuws

Geen punten maar wel ijs en soep voor supporters Go Ahead Eagles

De actie van bewoners van de wijk Voorstad Oost in Deventer om vandalisme door voetbalsupporters tegen te gaan, is geslaagd. De bewoners trakteerden supporters van de Go Ahead Eagles voor en na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente op hapjes, ijs en soep.
Enkele weken geleden werden in in de Bierstraat vernielingen aangericht door supporters. Nu bleef het rustig en was de stemming positief, ondanks het feit dat Go Ahead de wedstrijd tegen FC Twente verloor. "Een fantastische actie. Wat er hier is gebeurd, hoort niet en dat de buurtbewoners daar zo op reageren, vind ik erg goed", aldus één van de supporters.

'Biet em in de rugge'

Bij de ingang van de wijk waren spandoeken opgehangen met teksten als 'Biet em in de rugge' en 'Een echte Eagle houdt zijn nest schoon'. Veel buurtbewoners hielpen, gehuld in roodgele sjaals, gisteren mee. De traktaties vonden gretig aftrek. De pannen met soep waren al snel op. 

Geslaagd

De buurtbewoners kijken met een goed gevoel terug op de spontaan bedachte actie. "We dachten, laten we dit eens positief aanpakken. Misschien dat we de supporters dan bereiken. We hebben alleen maar positieve reacties gekregen. Een geslaagde avond. Meer kan ik niet zeggen", aldus initiatiefneemster Karin Kainama.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.