nieuws

Duizenden flyers verspreid in Deventer als reactie op anti-homoflyers Amsterdam

'Volgens het jodendom, christendom en de islam is homoseksualiteit verboden.' Dat staat op een flyer die vorige week in Amsterdam werd verspreid. In Deventer kwam de homogemeenschap vandaag met een eigen flyeractie als tegengeluid.
Onder de naam 'Love=Love goes Deventer' werden vanavond zeker vijfduizend gesponsorde flyers verspreid op de Brink en omliggende straten in het centrum van de stad. De flyers gingen net zoals de flyers in Amsterdam door de brievenbus, maar werden ook uitgedeeld op de terrassen.
"Dit is een actie die is door iemand heel snel bedacht en dat is opgepikt door de media", legt Rob Philip van COC Deventer uit. "Het is echt een reactie op een actie. Ik vind het geweldig dat het zo'n vlucht neemt en dat mensen daar ook direct op reageren."

Denkbeeld over seksualiteit

Volgens Philip is de flyeractie in Deventer goed om mensen aan het denken te zetten.
"Ik denk dat er ook in Deventer nog steeds denkbeelden bestaan over seksualiteit die niet kloppen met de werkelijkheid en hoe de LHBTI-groep (lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksen) het beleeft. Ik denk dat het altijd goed is om erover na te denken dat seksualiteit nooit vanzelfsprekend is en dat er mensen zijn die behoefte hebben zich daarover uit te spreken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.