nieuws

PEC Zwolle boekt bij Excelsior eerste uitzege van het seizoen

PEC Zwolle heeft op bezoek bij Excelsior een belangrijke overwinning geboekt en daarmee ook de eerste driepunter buiten Zwolle. De ploeg won met 0-2 en stijgt daardoor van de laatste- naar de dertiende plaats in de eredivisie. 
De thuisploeg had in de eerste helft een licht overwicht op Woudestein. Excelsior kon een aantal keer gevaarlijk worden vanuit standaardsituaties, maar tot grote kansen leidde dat niet. Na een klein half uur kopte Mattheij namens de gastheren in het zijnet. Ook Koolwijk en Elbers konden niet voor de openingstreffer zorgen. Vlak voor rust moest Van der Hart handelend optreden op een schot van rechtsback Karami. Menig, die in de spits de voorkeur kreeg boven Achahbar, kwam net tekort om de openingstreffer binnen te schieten. 
Na rust kwam PEC goed uit de kleedkamer en dat leidde direct tot de 0-1. Na een snelle aanval bereikte Mokhtar Menig en laatstgenoemde rondde koelbloedig af door in de lange hoek raak te schieten. De Rotterdammers gingen in het vervolg op zoek naar de gelijkmaker. Van Duinen stuitte van afstand op Van der Hart en een schot van Koolwijk werd tot twee keer toe door de Zwolse verdediging in de kiem gesmoord.
Menig had vlak voor tijd de 0-2 op zijn schoen, maar schoot recht in de handen van Muyters. In de slotminuut werd het duel wel definitief in het slot gegooid door Warmerdam, die zich knap door de Rotterdams defensie vocht en voor de 0-2 zorgde. 

Excelsior - PEC Zwolle 0-2

0-1 Menig (48)
0-2 Warmerdam (88)
Arbiter: Lindhout
Geel: Holla, Hadouir
Excelsior: Muyters, Karami, Mattheij, Drost, Owusu, Bruins, Vermeulen (Pantic/61), Koolwijk (Hasselbaink/82), Fredy, Van Duinen, Elbers (Hadouir/55).
PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk; Holla, Saymak (Thomas/67), Warmerdam; Ehizibue, Menig (Achahbar/88), Mokhtar (Karagounis/90).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.