nieuws

Opnieuw doeken van foto-expositie in Haaksbergen gestolen, expositie gaat door zonder de doeken

De expositie van Fotogroep Haaksbergen is opnieuw doelwit van vandalen. Afgelopen nacht zijn vijf grote fotodoeken die op verschillende plekken in Haaksbergen hingen vernield en verdwenen.
Er verdwenen drie grote fotodoeken bij de bergingsvijver. Twee van de drie lagen in de vijver en eentje is spoorloos. Iets verderop zijn nog eens twee fotodoeken als het ware uit de metalen sponning gesneden.
Deze doeken zijn door onbekenden met tiewrap aan de ingang van de ijsbaan gehangen. Voorzitter Ben Lensink van de fotogroep Haaksbergen is moedeloos na de zoveelste vernieling.

Expositie gaat door

Hij heeft even getwijfeld of de expositie beëindigd zou moeten worden, maar dat gebeurt niet. "We gaan teksten plaatsen op de plekken waar de foto's niet meer hangen."

Vorige week ook al doek weg

De vernielingen van de afgelopen nacht volgen op de diefstal van een groot portret vorige week bij de Bergingsvijver. Dat portret, van een vrouw met wapperende haren, is inmiddels vervangen. Vraag is of dat met de laatste gestolen doeken ook nog gebeurt. 
Dat de doeken vannacht met tiewrap aan de ingang van de schaatsvereniging zijn bevestigd, is volgens Lensink een bewijs dat dit moedwillig is gedaan en verder gaat dan een vernieling in een dronken bui. 

In 2014 ook al fotodoeken gestolen

Daarvan was spraken tijdens de eerste Fotobiënnale die in 2014 werd gehouden. Toen werden er ook drie doeken gestolen door twee jongeren die dat "in benevelde toestand" deden. De twee hebben destijds een werkstraf gekregen.
Een van de fotodoeken, werd later op een camping in Ommen aangetroffen waar het aan een tweede 'carrière' als windscherm was begonnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.