nieuws

FC Twente boekt moeizame zege in Overijsselse derby bij Go Ahead Eagles

FC Twente heeft de Overijsselse derby bij Go Ahead Eagles moeizaam gewonnen. Na een goede eerste helft van de Enschedeërs en een sterke tweede van de thuisploeg, sleepte Twente een 2-0 zege binnen.
Twente was de sterkere ploeg in de eerste helft. Yeboah kreeg al vroeg een kans, maar Zwarthoed hield de bal uit de korte hoek. Ünal probeerde het even later ook, maar schoot naast. Zwarthoed was even later opnieuw alert op een inzet van Yeboah. Tien minuten voor rust was hij wel geklopt, maar raakte Celina de paal. Go Ahead kwam er slechts sporadisch uit en kreeg geen grote kansen. Kort voor rust was het toch raak voor Twente. Ünal vond Yeboah dit keer scoorde hij wel. 0-1 was ook de ruststand.
De eerste grote kans van de tweede helft was voor Celina. Na een kleine acht minuten krulde hij de bal net voorlangs. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en was het via Fischer dichtbij. Hij kopte echter net over uit een hoekschop. Even later was Wolters ook dichtbij, maar zijn inzet ging via een Twente-been naast. Aan de andere kant raakte Celina tien minuten voor het einde opnieuw de paal. In de slotfase was het duel beslist toen Celina dit keer wel scoorde. In de laatste seconde moest invaller Antonia er nog af met een directe rode kaart nadat hij op het been van Thesker sprong en direct daarna floot Van den Kerkhof voor het eindsignaal.

Go Ahead Eagles - FC Twente 0-2

0-1 Yeboah (44)
0-2 Celina (89)
Arbiter: Van den Kerkhof
Geel: Duits
Rood: Antonia (90+4)
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh (Teijsse/78); Brands (Antonia/67), Duits, Ritzmaier; Maatsen, De Kogel (Hendriks/46), Wolters.
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Bijen, Thesker, Van der Lely; Mokotjo, Celina (Seys/90+3), Klich; Yeboah (Katsikas/90), Ünal, Ede (Jensen/78).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.